De juiste gasaansluiting kiezen

De juiste gasaansluiting kiezen

Een gasbarbecue werkt op een gasfles of op gascartridges en een slang en drukregelaar. Hier zetten we alle opties voor je op een rij.

Buitenkeuken aansluiten op gas

Koop je een buitenkeuken? Dan is het niet zo moeilijk; deze werkt alleen op een hervulbare gasfles. Afhankelijk van het type gasfles dat je wilt gebruiken (universele gasfles of CG fles) kies je de drukregelaar die geschikt is voor de betreffende gasfles. De drukregelaars zijn beschikbaar als gewone drukregelaar of als drukregelaar met lekbeveiliging; de drukregelaar met lekbeveiliging hebben een zogenaamde ‘overloopregelaar’ welke de gastoevoer automatisch uitschakelt als de gasslang beschadigd is en/of lekt. 

Gastoevoer camping barbecues

Bij de camping barbecues heb je veel meer keuze, waardoor het soms lastig kiezen is. Deze barbecues worden vaak gebruikt op de camping. Voor veel kampeerders is het van belang om zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen in de auto of caravan en hoe meer ruimte bespaard kan worden hoe beter. In dat geval is de zware, hervulbare gasfles vaak niet optimaal. Als specialist in camping barbecues denken wij graag mee de kampeerders. Daarom hebben we de Power Pak ontwikkeld. De Power Pak combineert de gastoevoer van meerdere gasbusjes. Zo ontstaat er voldoende gasdruk om ook de wat grotere toestellen op een gascartridge - ook wel genoemd een gasbusje - te laten werken.

Er zijn 2 soorten Power Pak beschikbaar:

  • De Dual Power Pak werkt op 2 gasbusjes met universele schroefaansluiting (EN417), bijv. de CADAC gascartridges 500g of 445g.
  • De combineert de gastoevoer van 3x 227g cartridges; dit zijn de langwerpige gasbusjes die door heel Europa goed verkrijgbaar zijn van diverse merken, bijv. de CADAC gascartridge 220g.

Carri Chef met Trio Power Pak

  • Carri Chef met Trio Power Pak

Carri Chef met Dual Power Pak

  • Carri Chef met Dual Power Pak

 

Camper & caravan

Heb je een camper of caravan met een buitenaansluiting? Dan kun je deze ook gebruiken om je barbecue aan te sluiten. Het enige dat je nodig hebt is een geschikte gasslang. CADAC biedt 2 soorten gasslangen voor deze buitenaansluiting; 150cm en 300cm. Met de Quick Release klik je de slang eenvoudig vast aan de aansluiting van je camper of caravan. Het enige nadeel van deze optie is dat je barbecue altijd binnen 1,5 of 3 meter van je camper of caravan moet staan.

Gasslang met Quick release 150cm    Gasslang met Quick release 300cm

Hervulbare gasfles

Heb je toch voldoende ruimte om een hervulbare gasfles mee te nemen? Dan kun je kiezen voor een universele gasfles of een gasfles van het merk Campingaz (CG). Deze laatste heeft een specifieke CG drukregelaar nodig. De drukregelaars voor de hervulbare gasflessen zijn beschikbaar als gewone drukregelaar of als drukregelaar met lekbeveiliging; de drukregelaar met lekbeveiliging hebben een zogenaamde ‘overloopregelaar’ welke de gastoevoer automatisch uitschakelt als de gasslang beschadigd is en/of lekt. Met de manometer wordt de gasdruk van de gasfles gemeten. Deze drukregelaars bieden dus extra zekerheid en veiligheid bij het gebruik van een gasbarbecue.

  CG drukregelaat met overflow | CADAC      

Safari Chef keuzestress

Voor de Safari Chef maken we de keuzestress nog wat groter. Bij deze compacte barbecue kun je namelijk kiezen uit een HP en een LP variant.

Safari Chef LP

De  is een lagedruk toestel (Low Pressure), net als alle andere CADAC camping barbecues. Dat houdt in dat je deze barbecue aansluit op je gasvoorziening met een gasslang en drukregelaar. Ook hier heb je weer de keuze uit de volgende opties:

  • Losse gasbusjes 
  • Power Pak
  • Hervulbare gasfles met drukregelaar
  • Buitenaansluiting van je camper / caravan

Doordat de Safari Chef een klein toestel is, verbruikt deze wat minder gas dan bijvoorbeeld een Carri Chef. Hierdoor kan de Safari Chef ook prima op een 500g of 445g gascartridge werken. De Safari Chef LP sluit je aan op een los 500g of 445g gasbusje met een EN417 drukregelaar voor schroefcartridges.

Safari Chef HP

HP staat voor High Pressure, oftewel het is een hogedruk toestel; de Safari Chef 30 HP werkt rechtstreeks op een gascartridge. Deze schroef je eenvoudig vast onder het toestel. Je kunt gelijk beginnen met barbecueën! Wil je nou toch je HP toestel aansluiten op een gasfles? Geen nood, hiervoor is een speciale Adapterset HP naar LP beschikbaar.

        

 

We snappen dat er zoveel opties zijn dat je het overzicht kwijt kan zijn. Daarom hebben we alle mogelijkheden nog een keer voor je op een rij gezet:

LP Toestellen
(alle CADAC camping barbecues m.u.v. de Safari Chef HP):

HP Toestellen
(Safari Chef HP):

Gasvoorziening HP toestellen

Meer lezen over veilig barbecueën op gas? Lees dan ook dit blog: Veilig barbecueën op gas!