GreenGrill

Duurzaamheid en gezond leven worden steeds belangrijker. Door middel van o.a. een GreenGrill coating op de meeste van onze kookoppervlakken proberen wij daar een steentje aan bij te dragen.

 

WAT IS EEN GREENGRILL?

De GreenGrill is een keramische coating die harder is dan een reguliere anti-aanbaklaag. Dat maakt hem beter bestand tegen hoge temperaturen. De warmte wordt beter verdeeld en vastgehouden waardoor er minder gas verbruikt wordt tijdens het bakken en grillen.

De meeste anti-aanbaklagen bevatten PFTE, ook wel Teflon. Wanneer deze laag te heet wordt, komen er giftige stoffen vrij zoals PFOA. Onze GreenGrill is volledig PFTE- en PFOA-vrij. Er komen tijdens het bakken en grillen geen giftige stoffen vrij en dat is natuurlijk beter voor de gezondheid.

 

 

 

VOORBEREIDING EN GEBRUIK

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk om eerst de GreenGrill in te branden, dit wordt seasoning genoemd. Door het inbranden krijgt de pan of het rooster een dun beschermlaagje waardoor het voedsel tijdens de bereiding minder vastplakt. Hoe je dat inbranden doet lees je hieronder:

  • Wrijf het kookoppervlak in met wat zonnebloem- of arachideolie. Deze oliën hebben een hoger verbrandingspunt en zijn dus geschikter voor het inbranden dan bijvoorbeeld olijfolie.
  • Plaats het kookoppervlak op matig vuur gedurende 2 tot 3 minuten.
  • Laat afkoelen en was af met wat afwasmiddel.

SCHOONMAKEN

Nadat je heerlijk gebarbecued hebt, moet de boel natuurlijk opgeruimd en schoongemaakt worden. Met de GreenGrill coating wordt dat een simpel klusje.

Na het barbecueën moet je de barbecue eerst af laten koelen. Extreme temperatuurveranderingen kunnen vervorming van het kookoppervlak veroorzaken. Vervolgens kun je met warm water en een sopje het kookoppervlak met een zachte afwasborstel of spons reinigen. Let op, gebruik geen schuurspons of staalwol.

ONDERHOUD

Ben je helemaal klaar en heb je de GreenGrill schoongemaakt? Dan raden wij aan om de coating licht in te smeren met behulp van wat keukenpapier en een paar druppeltjes olie. De olie sluit het oppervlak af van de buitenlucht en vocht. Om de bijgeleverde opbergtas schoon te houden, kun je het kookoppervlak het beste eerst in een plastic zak steken en daarna in de tas. De opbergtas zorgt ervoor dat de GreenGrill coating niet beschadigd.

 

Meer informatie: Tips & Tricks GreenGrill