Over CADAC

Al 75 jaar brengt CADAC mensen samen met alles wat je nodig hebt voor een 'outdoor' maaltijd. Van portable gasbarbecues voor op de camping of boot tot innovatieve, elektrische barbecues en trendy gasbarbecues voor in de tuin of op het balkon. Geniet van een gevarieerde en lekkere maaltijd, waar je maar wilt. Geniet met vrienden van de laatste avondzon op je dakterras, verras je gezin met een gevarieerde maaltijd op de camping of borrel tot in de laatste uurtjes tijdens een picknick of boottocht. Van voorgerecht tot nagerecht, pizza, borrelhap en vega maaltijd; de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is pas buitenleven met smaak!

Sinds 1948

Van oorsprong zijn wij een Zuid-Afrikaans bedrijf, reeds opgericht in 1948! CADAC staat garant voor kwaliteit en innovatie. Kenmerkend voor onze barbecues is het modulair systeem; je kunt je CADAC uitbreiden met diverse accessoires zoals een pizzasteen, paella pan, BBQ Plancha, etc. Om een braai party helemaal compleet te maken bieden we ook veel BBQ accessoires, zoals een Bluetooth thermometer, kookboekjes, smoker box, etc.

Het Afrikaanse woord voor barbecue is letterlijk ‘braai’. Een braai is echter veel meer dan alleen een barbecue in Zuid-Afrika, het is een manier van leven. Vrienden en familie komen samen om te braaien en iedereen neemt wat mee. Een lekker drankje en sfeervolle muziek mogen uiteraard niet ontbreken. De mannen staan rondom de braai met een biertje of een goed glas wijn. Er wordt gediscussieerd over van alles; van de skills van de Braai Master tot wanneer de ‘boerewors’ gedraaid moet worden en wie de beste marinade maakt. Een Zuid-Afrikaan braait overal en altijd, in alle weersomstandigheden. Er is altijd een reden om te braaien en iedereen is welkom!

Welkom in de wereld van CADAC

CADAC & Dometic

Sinds 2022 maakt CADAC deel uit van de Dometic groep. Dometic is een wereldwijd opererend bedrijf met een lange geschiedenis in het creëren van toonaangevende producten voor buitengebruik, thuisgebruik en professioneel gebruik. Met bijna 40.000 wederverkopers en reparatiewerkplaatsen over de hele wereld kun je Dometic overal vinden. CADAC barbecues vullen het Dometic assortiment met outdoor producten perfect aan en samen kunnen wij voorzien in alle mogelijke oplossingen op het gebied van outdoor recreatie! 

Kijk ook voor meer informatie op de website van Dometic.

CADAC | Dometic

CADAC & de Skottelbraai

De geschiedenis van CADAC begint in ons land in de jaren 90 met de verkoop van de allereerste ‘Wok op een Stok’, zoals de Skottelbraai destijds door Paul de Leeuw werd genoemd. De Skottelbraai bleek een enorm succes, met name onder de kampeerders, vanwege het gemak van deze handige barbecue. Ook de Skottelbraai vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika: Boeren vormden een groot deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking. Wanneer zij in het open veld waren, stookten zij voor het eten een vuurtje en plaatsten daar een ploegschaar (Skottelskaar) boven. Hierop ‘braaiden’ zij hun vlees. CADAC ontwikkelde dit idee tot de inmiddels beroemde Skottelbraai.

   

Meer lezen over het Braai leven? Bekijk dan CADAC & The Braai Life...