Ontdek hoe eenvoudig elektrisch barbecueën is!

Ontdek hoe eenvoudig elektrisch barbecueën is!

De elektrische BBQ wordt steeds populairder, en dat is niet vreemd als je naar de voordelen van deze manier van barbecueën kijkt. In dit blog vertellen we je alle ins en outs over de elektrische BBQ!

Heb je een klein balkon of (dak)terras? Of wil je liever niet barbecueën op houtskool of gas? Dan is een elektrische barbecue een goede én veilige keuze. Je steekt de stekker in het stopcontact en binnen 5 minuten kun je beginnen met grillen. De temperatuur is exact in te stellen en daarmee goed regelbaar. Ook zit je nooit zonder gas of kolen, wel zo handig en ook nog eens goedkoper in verbruik.

Wat is een elektrische BBQ?

Een elektrische barbecue werkt op elektriciteit. Het is niet alleen een makkelijke, maar ook een zeer veilige manier van barbecueën, omdat je niet met een open vuur werkt. Je hebt dus geen last van rook (overlast) en opwaaiend as! Een elektrische barbecue is dan ook zeer geschikt voor op een balkon, een dakterras of wanneer er kleine kinderen aanwezig zijn. Een warmtespiraal in de barbecue verwarmt het rooster binnen een paar minuten. Na gebruik maak je de elektrische BBQ eenvoudig weer schoon.

Elektrische BBQ: ideaal voor op het balkon

Door deze veilige manier van barbecueën is een elektrische barbecue zeer geschikt voor op het balkon of dakterras. Het ontbreken van een open vuur zorgt ervoor dat dit soms de enige manier van barbecueën is die door verhuurders of VVE’s van appartementencomplexen is toegestaan. Logisch dat de elektrische BBQ steeds populairder wordt!

Handige tafel BBQ

De meeste elektrische barbecues zijn ook handig als tafel BBQ te gebruiken. Door het kleine, handzame formaat én het lichte gewicht zet je hem snel en eenvoudig op tafel. Ook neem je de tafelbarbecue makkelijk mee op vakantie.  

Gas, elektrisch of houtskool BBQ:
alle verschillen op een rij!

De verschillende soorten barbecues hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Met behulp van onderstaand overzicht krijg je snel inzicht in welke BBQ voor jou het meest geschikt is!

 

Elektrische BBQ

Gas BBQ

Houtskool BBQ

Snel starten met grillen

V

V

-

Geen rookvorming

V

V

-

Makkelijk mee te nemen

V

V

-

Geschikt voor balkon of dakterras

V

V

-

Camping barbecue 

V

V

-

Goedkope energiebron

V

-

-

Eenvoudig schoon te maken

V

V

-

Oneindige energiebron

V

-

-

Gelijkmatige temperatuur

V

V

-

Authentieke rooksmaak

-

-

V

Geen stopcontact nodig 

-

V

V

 

Voor- en nadelen van een elektrische BBQ

Het grote voordeel van een elektrische barbecue is de snelle en gelijkmatige temperatuur afgifte. Ook is deze tafel barbecue uitermate geschikt voor een (klein) balkon. Het schoonmaken van een elektrische barbecue is ‘a piece of cake’ en hij is binnen een mum van tijd afgekoeld. Een nadeel van een elektrische BBQ is dat er een stopcontact voorhanden moet zijn.

Voordelen Elektrische BBQ

 • Snel starten met barbecueën. Geen gedoe met gasbusjes of houtskool
 • Veilig én eenvoudig in gebruik
 • Snel schoon te maken
 • Geen rookvorming of opwaaiend as
 • Gelijkmatige temperatuur: nauwkeurig in te stellen
 • Voordelige en oneindige energiebron
 • Koelt snel af

Nadelen Elektrische BBQ

 • Afhankelijk van elektriciteit/stopcontact
 • Minder authentieke grillsmaak

Hoe maak je je elektrische BBQ schoon?

Een elektrische BBQ is na gebruik snel en eenvoudig schoon te maken. Door het krachtige verwarmingselement  worden etensresten tijdens het barbecueën al verbrand. Verwarm hem na afloop nog een paar minuten op de hoogste stand, hierdoor zullen de laatste restjes ook verbranden.

Tip: haal voor je begint met het schoonmaken van je elektrische BBQ altijd de stekker uit het stopcontact. En gebruik vooral geen agressieve schuur- of schoonmaakmiddelen. Je kunt je BBQ hiermee onherstelbaar beschadigen.

Alles over de nieuwe elektrische E-Braai van CADAC

De E-Braai is een nieuwe, elektrische BBQ van CADAC. De 2,3kW warmtespiraal zorgt voor voldoende power en een snelle opwarmtijd. Binnen 5 minuten kun je beginnen met braaien! Dankzij de unieke ‘Spot-on Grilling Technology’ wordt de temperatuur rechtstreeks op het rooster gemeten in plaats van onder de deksel.

De temperatuur van de E-Braai is traploos instelbaar van 70 tot 270 graden, dus ook geschikt voor slow cooking. De uitneembare vetpan is vaatwasserbestendig en eenvoudig schoon te maken. De deksel bevat 4 ventilatiegaten voor een goede luchtcirculatie en gelijkmatige hittespreiding.

9 extra redenen om voor de E-Braai te kiezen

 • Elektrisch: gasfles en houtskool overbodig
 • Oneindige energiebron
 • Geen rookvorming
 • Veilig in gebruik, geen open vuur
 • Geschikt voor kleine balkons en dakterrassen
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Goedkoper dan gas en houtskool
 • Optionele accessoires: pizzasteen, Paella Pan of Chef Pan
 • Garantietermijn 5 jaar

Hoe maak je je E-Braai schoon?

De CADAC E-Braai is voorzien van een uitneembare én vaatwasserbestendige vetpan. Ook de glazen ring – die de warmtespiraal beschermt tegen kookvet – is uitneembaar. Het warmte element kan eens in de zoveel tijd gereinigd worden met wat vet oplossend afwasmiddel. NB: zorg er bij het schoonmaken voor dat je het warmte element niet onderdompelt in water of onder stromend  water houdt.