BBQ winterklaar

BBQ winterklaar

Hoe maak je je barbecue winterklaar? Lees hieronder onze handige tips!

In september hebben we nog kunnen genieten van een aantal heerlijke nazomerse dagen, waarbij de Braai nog regelmatig werd aangestoken! Inmiddels lijkt het gedaan met het warme weer en wordt het tijd om de barbecue weer ‘winterklaar’ te maken. We geven je graag een aantal tips, zodat je volgend voorjaar weer met veel plezier kunt gaan Skottelen of barbecueën.

WAT TE DOEN MET DE GASSLANG EN GASFLES?

Ontkoppel altijd je gasfles en gasslang. Met de CADAC Quick Release koppelingg doe je dit met een enkele klik. Controleer gelijk even of de gasdrukregelaar en de gasslang al aan vervanging toe zijn: de ANWB adviseert om een gasdrukregelaar om de 5 jaar te vervangen, een gasslang om de 2 jaar.

NB gaat je caravan of camper naar de stalling? Zorg dat er geen gasflessen achterblijven! Tips over het bewaren van gasflessen vind je ook in het artikel 8 tips voor de opslag van gasflessen van de ANWB.

 

SCHOONMAKEN

Het klinkt logisch maar toch wordt het niet altijd gedaan; maak je barbecue goed schoon voor je hem opbergt. Zorg dat etens- en vetresten verwijderd zijn. Als je een buitenkeuken hebt vergeet dan niet de branderbak, de vetlade en de vlamverdelers goed schoon te maken. Last van hardnekkige vlekken? Gebruik dan de CADAC barbecue reiniger.

Zet je barbecue en accessoires altijd droog weg om schimmelvorming te voorkomen. RVS delen (indien aanwezig) kun je het beste invetten met een RVS polisher voor een optimaal behoud. Dit reinigt, maar biedt ook bescherming. Zo krijgt je barbecue minder snel last van roestvorming. 

HOUD JE BBQ STOFVRIJ!

Of je nou een buitenkeuken hebt of een Skottelbraai, laat je barbecue niet de hele winter buiten staan. Ook niet onder een afdekhoes en/of afdak. Er komt altijd vocht op en in de barbecue terecht wat de levensduur van je BBQ niet ten goede komt. Zet je barbecue dus binnen en gebruik een goed passende afdekhoes. Zo voorkom je dat stof, spinnenwebben en insecten in je barbecue terecht komen. De camping barbecues van CADAC worden geleverd met opbergtassen zodat ze stofvrij blijven.

WINTERBARBECUE

De echte Braai fans laten zich in de winter natuurlijk niet weerhouden van een heuse winter BBQ. Je kunt in de winter namelijk ook prima barbecueën! Laat je gasten wel van tevoren weten dat ze gaan barbecueën zodat ze zich erop kunnen kleden. Zet heaters neer en creëer extra sfeer met fakkels, een vuurkorf en gezellige verlichting. Met een goede glühwein blijven je gasten ook lekker warm en je kunt natuurlijk wat fleece dekens neerleggen voor de echte koukleumen. Hierbij hoort natuurlijk ook een lekker winters recept, wat dacht je van geroosterde kip met groenten!

Mocht het toch te koud worden of het begint te sneeuwen, dan kan een Bluetooth Thermometer voor je vlees of vis goed van pas komen; je kunt dan binnen de garing van je maaltijd in de gaten houden via de i-Braai app op je smartphone.